zondag 3 februari 2013

Gepimpte glazen pot en pioenrozen

Allereerst een hartelijk welkom naar mijn nieuwe volgers. Nu heb ik er zelfs een uit Engeland. Ik verwonder me er nog steeds over dat jullie mijn blogje en creaties zo leuk vinden dat je mij wil blijven volgen. Ben er dan ook beretrots op.

Ik heb al een tijdje niets creatiefs gedaan omdat ik niet erg lekker in mijn velletje zat en veel te moe was om iets te doen. Sinds vorige week weet ik eindelijk wat mij mankeert.  Een ernstig tekort aan vitamine B12. Nu moet dat weer aangevuld worden door wekelijks een injectie te halen bij de huisarts. Maar nu heb ik toch al weer iets meer energie en begint het toch weer te kriebelen. Ben weer eens begonnen met het op pimpen van een van de grote glazen potten die ik gekregen had. Beplakt met wat oud kant en parels en een van de rozen uit de vorige post op het deksel, vind ik het een mooie pot geworden, er zit een vintage kaart in met de afbeelding van een meisje met vogeltje. Ik zou het deksel eerst wit gemaakt hebben maar ik vond het zwart er zo mooi door heen schijnen dat ik het maar zo gelaten heb.






Ook heb ik eens op mijn  gemakkie een paar pioenrozen gemaakt van crepepapier. Ik heb ergens op internet een filmpje gekeken en toen nagemaakt. Je knipt 3 crepepapier stroken van ongeveer een meter lang en 5 cm breed, naait die met de naaimachine op elkaar met een hele grote steek zodat het vanzelf gaat rimpelen, vervolgens rol je het geheel losjes op en zet het vast met je lijmpistool. Daarna fluf je alles goed uit elkaar.  Ik had 4 witte rozen gemaakt waarvan ik er een met een heel nat penseel en een beetje rode plakkaatverf  alleen de randjes een beetje gekleurd heb. Dat kun je natuurlijk doen met elke kleur die je zelf mooi  vind. Ze zijn ongeveer 10 cm in doorsnee.  Je kunt ze natuurlijk ook groter of kleiner maken. Ik vind het resultaat wel mooi geworden. Ik weet nog niet waarvoor ik ze ga gebruiken maar dat zien we wel.










8 opmerkingen:

 1. Leuk dat je weer terug bent in blogland Ineke.
  Je creaties zijn weer geweldig leuk geworden.
  Vooral de rozen vind ik prachtig gemaakt.
  Fijne zondag verder!
  Groetjes,
  Ethel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie rozen zeg. Heel leuk gemakt.
  Je glazen poptje ziet er zeer gezellig uit.
  Lieve groetjes, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk..en die rozen die zijn gaaaaaf.
  ik weet dat ik dat vroeger op school maakte van papieren zakdoekje en dan in de ecoline doopte de bovenkant.
  echt heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een gezellige potjes zijn dat erg mooi zeg!!

  Veel liefs Sharon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hay meis,

  Wat een mooie romantische potten...wauw!
  En die rozen zijn gaaaafffff!!!!

  Liefs,
  Marijke
  www.marijkevanooijen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Ineke

  Wat is dit een leuk potje.Je hebt me hiermee inspiratie gegeven!

  Oei en vit.B12...ik weet wat t is...Eens in de zoveel jaar komt t bij mij ook terug en moet ik ook injectie's.En de moeheid die erbij komt kijken is niet leuk en ik wens je daarom ook heel veel sterkte en hopelijk voel je je gauw wat beter

  Groetjes Janet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Ineke,

  Een creatief iemand als jij...even geen inspiratie.
  Ik heb er ook weleens last van hoor. Misschien ben je gewoon moe en is het even tijd om iets anders te doen. Dan ineens komt de inspiratie weer, want het zit er nu eenmaal in...die creativiteit..hihi.

  bedankt voor je reactie en een heel fijn weekend,

  groetjes


  Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen