maandag 11 augustus 2014

Fietsbanden en tutorials van het hart en roosje

De fietsbanden hebben me echt gegrepen en maak er dus veel van. Probeer straks ook weer wat nieuwe dingen uit die zien jullie op een volgende post. Deze keer een paar buitenschilderijen met gaas en een plantenmandje er aan. De bloemen er in zijn even ter decoratie. Het mandje is een bestaande hangplantmandje wat ik ingeweven heb.


En nog eentje zonder mandje maar met foambloemen. Nu even een uitleg van hoe ik het hart gemaakt heb. Je neemt een band die je op 5 cm breed knipt,
TUTORIAL
 vervolgens vouw je de band dubbel en ga je er tandjes uit knippen tot ongeveer 1 cm van de bovenkant,

als je daar mee klaar bent knip je de band overlangs doormidden, je hebt nu 2 bandlengtes met kartels.                                                        Zoals dit dus


 Dan neem je het hart, wat ik gebogen heb van een ijzeren kleerhangertje, (op de foto heb ik het ophangoog al omwikkeld met een stukje band van ong. 1 cm. breed) Het hart heb ik eerst omwikkeld met aluminiumfolie om wat meer volume te krijgen. (hier en daar even vastzetten met plakband)Dan ga je het hart omwikkelen met de band waar je de tandjes uit hebt geknipt, je moet steeds een beetje overlappen en ook de achterkant checken of je wel alles bedekt hebt. Je moet het wel steeds een beetje strak trekken (oprekken).Je hebt vrijwel de hele band (2 delen) nodig om en hart van deze maat te omwikkelen. Het begin doe je strak over elkaar trekken zodat het begin goed vast blijft zitten. Als je helemaal omwikkeld bent dan kun je het vastzetten met een nietje. Daar bovenop plak je dan weer de roos dus dan zie je er niets van.

 En dit is het eindresultaat!De roos heb ik zo gemaakt.

TUTORIAL

Een ringetje, je kunt ook een dop van een fles nemen (dan wel even zwart schilderen), 10 bloemblaadjes in hartvorm knippen (ong. 5 cm hoog en 4 cm breed). Eerst 4 blaadjes in de ring plakken met lijmpistool en omvouwen naar buiten en dan weer 3 blaadjes er in lijmen, dan het hartje waar je eerst 2 blaadjes omheen lijmt. Dan lijm je dit hart weer in het midden van je al gelijmde blaadjes en voila. je hebt een roos.

Soms is je band wat dikker of dunner dan doe je er een extra blaadje bij lijmen of je laat er juist een weg. Dit roosje kun je natuurlijk op heel wat andere werkstukken ook gebruiken, zoals bv. op een krans. En je kunt ze natuurlijk ook nog wat groter uitknippen, dit is naar je eigen inzicht.

Dit is mijn eerste tutorial dus ik hoop dat het allemaal duidelijk is. Zo niet, of heb je nog vragen, je kunt me altijd mailen voor verdere uitleg.

https://www.facebook.com/pages/Crafty-Creations-by-Ineke/1496302497271821?ref_type=bookmark 

Ik ben nu ook op Facebook te vinden met bovenstaande link. Wil je mijn pagina liken, zou ik heel leuk vinden. Alvast bedankt!


3 opmerkingen:

  1. Heel erg bedankt Ineke....je moet maar op het idee komen. Handig zo en snel gedaan lijkt me...

    Je hoort wel van me als ik het af heb!!


    Groetjes Thea ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat leuk ziet dit er uit zeg.. en een goede uitleg.

    BeantwoordenVerwijderen