maandag 5 januari 2015

Twee ponchos's

Eerst nog de beloofde foto van de winterponcho die ik begin december gemaakt heb met een dubbele draad op haaknaald 8. De col is gedaan in reliefsteek om en om, dus voor en achter insteken. Zo is hij lekker dik en blijvend eleastisch. Ook heb ik er manchetten aan gehaakt. Ik had hem aan toen ik op de kerstmarkt stond en ik heb het niet koud gehad. Ben er dan ook erg blij mee. En zoals je ziet heb ik ook een oorwarmer er bij gemaakt en nog een paar wanten waarvan de bovenkant open kan zodat je kunt o.a. telefoneren/sms-en. Ik heb ze nog gevoerd met een lekkere fleece.


Deze eerste week van het nieuwe jaar heb ik nog een poncho gehaakt maar dan van Scheepjeswol Olifant perle glansgaren op haaknaald 5. Zo heb ik een dunne soepele poncho die je eigenlijk draagt als een soort vest.

Zo dit was het weer. Tot de volgende keer.


8 opmerkingen:

 1. Heerlijk al die poncho's. Ik ben een koukleum dus misschien moet ik mij toch eens aan wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je winterponcho helemaal geweldig!Mooi zeg!Hoe heb je er toch die manchetten aan bevestigd?


  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel Angeline. Ik heb de manchetten er gewoon rondom aangenaaid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben net begonnen met haken, ben vooral aan het oefenen en daarna weer uithalen, whahahaaaa, want het lukt nog niet zo erg.
  Ik zoek nu makkelijke patroontjes, dus je kol/hoofdband lijkt mij een mooi begin. Heb je het patroon zelf verzonnen of komt het ergens vandaan?
  Ooit, OOIT ga ik ook zo,n poncho maken!
  Groetjes, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn heel veel filmpjes oo You Tube voor beginnende haaksters Daphne. Je kunt er heel veel van leren. Ook zijn er op FB veel haaksite's waar je patronen kunt vinden en een hele hoop kunt opsteken. Het is zo leuk om te doen. Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zit met grote ogen jouw werk te bekijken. Je had het zo druk en dan maak je dit soort dingen?
  Gaaf hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haken kun je overal doen Elizabeth. Ik haak bv. in de auto bij een lange rit of in de wachtkamer. Ik heb altijd wel iets op de naald staan en dat neem ik gewoon overal mee naar toe hahaha.
  Het is zo leuk om te doen

  BeantwoordenVerwijderen